Termometre – ce sunt ei?

August 2019

Termometrele digitale actuale au revoluţionat modul de măsurare a temperaturii şi au adus tehnologia medicală avansată chiar în dulapul din baia dumneavoastră. Un termometru măsoară temperatura internă a corpului dumneavoastră, adică temperatura de la nivelul inimii, creierului şi a celorlalte organe. Aceasta este de obicei măsurată în interiorul urechii deoarece timpanele sunt alimentate cu sânge de la acea parte a creierului care controlează temperatura, oferind astfel o indicare precisă a temperaturii corpului dumneavoastră. Măsurarea temperaturii din interiorul urechii este mult mai confortabilă şi la îndemână decât din interiorul gurii, mai ales în cazul copiilor.

Un termometru digital conţine o sondă metalică parcursă de un curent. Cu cât temperatura corpului este mai înaltă, cu atât rezistenţa va fi mai mare, deci cu atât mai îngreunată va fi trecerea curentului electric. Temperatura corporală poate varia în funcţie de momentul zilei sau de anotimp, însă se consideră adesea că intervalul normal se încadrează între 36,5 şi 37,5 de grade Celsius.

OMRON oferă o gamă de termometre de ureche, cu raze infraroşii (fără contact), de tip creion/stick. Modelele de termometre de ureche şi cu raze infraroşii sunt adecvate mai ales pentru copii mici deoarece acestea au o caracteristică de măsurare rapidă. Aceste termometre sunt de asemenea prevăzute cu un afişaj retroiluminat care este ideal pentru utilizarea pe timp de noapte.