Tensiometre – ce sunt ei?

August 2019

În prezent, tensiometrele sunt mult mai accesibile pentru toată lumea. Dacă aveţi tensiunea arterială mare, aceste dispozitive vă pot ajuta să vă monitorizaţi eforturile de a o reduce şi vă permit să îi oferiţi medicului dumneavoastră informaţii suplimentare deosebit de importante. Dacă tensiunea dumneavoastră arterială este normală, tensiometrele vă pot ajuta să o menţineţi în limitele normale. Menţinerea unei tensiuni arteriale normale poate contribui la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, hipertensiunii şi hipotensiunii.

Un tensiometru este alcătuit dintr-o manşetă gonflabilă, care se înfăşoară în jurul braţului, şi un dispozitiv de monitorizare care măsoară presiunea din manşetă. Dispozitivul măsoară fluxul sanguin în trei puncte separate pentru a oferi măsurători de cea mai înaltă precizie. Este important să vă pregătiţi într-un anumit mod pentru a vă asigura că valorile tensiunii dumneavoastră arteriale sunt precise şi reale. Aceste pregătiri nu sunt complicate şi vă vor intra imediat în reflex.

Toate tensiometrele OMRON sunt validate clinic de societăţile medicale pentru a se garanta precizia acestora şi sunt dotate cu tehnologia Intellisense care umflă manşeta la nivelul optim pentru a se asigura efectuarea de măsurători rapide şi confortabile. Rutina dumneavoastră de monitorizare a presiunii arteriale va deveni în mod firesc o parte integrantă a activităţilor dumneavoastră zilnice, datorită funcţiilor tensiometrelor noastre, printre care se numără detectarea bătăilor neregulate ale inimii, monitorizarea hipertensiunii matinale şi un ghid de înfăşurare a manşetei pentru asigurarea fixării corespunzătoare a tensiometrului. Unele dintre tensiometre pot fi de asemenea utilizate cu aplicaţia OMRON connect pentru monitorizarea şi partajarea valorilor presiunii arteriale.